نماد سایت شرکت پلی‌می

عایق بندی ساختمان چیست ؟

عایق بندی ساختمان

عایق‌بندی ساختمان نقشی اساسی در ایجاد معماری پایدار و حفظ منابع طبیعی دارد. این فرآیند با کاهش مصرف انرژی و هزینه‌های مربوط به گرمایش و سرمایش، به حفاظت از محیط زیست و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک می‌کند. استفاده از تکنولوژی‌های نوین مانند نانو و پوشش‌های بازتابنده می‌تواند کارایی این عایق‌ها را به طرز چشمگیری بهبود بخشد. عایق‌بندی مناسب می‌تواند عمر مفید ساختمان‌ها را افزایش دهد و از تخریب زودرس آن‌ها جلوگیری کند، در حالی که محیطی راحت‌تر و سالم‌تر برای ساکنان فراهم می آورد.

هدف از عایق بندی ساختمان چیست ؟

برای این فرآیند میتوانیم اهداف زیادی را قائل شویم که در اینجا به تعدادی از آنها اشاره خواهیم کرد :

هدف از عایق بندی ساختمان چیست ؟

دسته بندی عایق ساختمانی

عایق‌های ساختمانی مواد یا محصولاتی هستند که برای کاهش انتقال حرارت، صدا و رطوبت در ساختمان‌ها استفاده می‌شوند. این مواد در انواع و اشکال مختلفی موجود هستند و هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. ما در این مقاله شما را این دسته بندی آشنا خواهیم کرد :

عایق‌های صوتی:

هدف: کاهش انتقال صدا از یک محیط به محیط دیگر

انواع:

عایق‌های حرارتی:

هدف: جلوگیری از انتقال حرارت بین داخل و خارج ساختمان

انواع:

کاربرد پشم سنگ در عایق ساختمانی

عایق‌های رطوبتی:

هدف: جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل ساختمان و ایجاد نم و کپک

انواع:

پیشنهاد برای مطالعه

عایق رطوبتی سرد اجرا چیست ؟ | مقایسه با عایق رطوبتی گرم اجرا

کدام یک از بخش های ساختمان باید عایق کاری شود؟

عایق‌کاری ساختمان در بخش‌های مختلفی از ساختمان انجام می‌شود تا به بهترین نحو از اتلاف انرژی جلوگیری کرده و محیطی راحت و پایدار را فراهم کند. انتخاب ماده مناسب برای عایق‌کاری هر بخش از ساختمان، به عوامل مختلفی مانند نوع ساختمان، شرایط آب و هوایی منطقه، بودجه و عملکرد مورد نظر بستگی دارد. در ادامه، بخش‌های مختلف ساختمان و مواد مناسب برای عایق‌کاری آن‌ها به همراه جزئیات بیشتری ارائه شده است:

سقف ساختمان :

عایق کاری سقف ساختمان

دیوار ساختمان :

عایق‌های خارجی:

عایق‌های داخلی:

پیشنهاد برای مطالعه

چرا و چگونه باید دیوارهای ساختمان را عایق‌کاری رطوبتی کنیم؟

کف ساختمان:

لوله های آب گرم ساختمان:

عایق کاری لوله های آب گرم ساختمان

عایق صوتی ساختمان: بازیابی آرامش و تعادل در دنیایی پرهیاهو!

این روزها همه مردم درگیر جوانب مختلف و دردسرهای بزرگ آلودگی صوتی در زندگی شخصی خودشان هستند. به همین منظور وجود عایق های صوتی مناسب برای جلوگیری از آلودگی های صوتی و عوامل سلب آرامش افراد بسیار حاوز اهمیت شده است . در ادامه به انواع عایق های صوتی خواهیم پرداخت.

عایق‌های متراکم:

این عایق‌ها دارای چگالی بالا بوده و با ایجاد مانعی فیزیکی، از عبور صدا جلوگیری می‌کنند.

عایق‌های جاذب صدا:

این عایق‌ها صدا را جذب کرده و از بازتاب آن جلوگیری می‌کنند.

عایق صوتی ساختمان: بازیابی آرامش و تعادل در دنیایی پرهیاهو!

عایق‌های ترکیبی:

این عایق‌ها ترکیبی از چندین ویژگی هستند و همزمان به عنوان عایق حرارتی، صوتی و رطوبتی عمل می‌کنند.

عایق حرارتی ساختمان: خنکی مطبوع در تابستان، گرمای مطبوع در زمستان

یکی از اصلی ترین مشکلات موجود در عایق بندی های سنتی و ساختمان سازی های گذشته تا به کنون ، رعایت بحث عایق حرارتی ساختمان است. بهترین عایق حرارتی برای ساختمان به صورتی است که در زمستان گرمای متعادل و در تابستان خنکی مورددلخواه را به وجود آورد .در این قسمت به بررسی انواع عایق های حرارتی موجود از لحاظ جنس ، می پردازیم.

عایق‌های معدنی:

عایق‌های آلی:

عایق‌ حرارتی سلولزی در دسته بندی عایق های آلی

عایق‌های فلزی:

رطوبت در ساختمان و پیشگیری از آن با عایق رطوبتی ساختمان

عایق های رطوبتی به دو دسته کلی مایع و جامد تقسیم بندی میشوند . در انتخاب عایق های رطوبتی باید به نوع سطح ، میزان رطوبت محل و شرایط محیطی توجه کنید. این عایق ها نیز در محل های مختلفی همچون سقف ، دیوار ، کف، حمام و سرویس بهداشتی قابل استفاده می باشد. در ادامه به بررسی انواع عایق های رطوبتی و مزایا و معایب آنها می پردازیم .

مایع: این نوع از عایق‌های آب بند در دسته عایق‌های رطوبتی سرد اجرا طبقه بندی می‌شوند، لاستیک مایع نانو، عایق سفید بام، عایق بی رنگ نانو، عایق رطوبتی نانو، عایق رطوبتی اکریلیکی تک جزئی و دو جزئی و عایق‌های رطوبتی پلیمری از همین دسته عایق‌های آب بند هستند که به صورت مایع روی سطوح اعمال می‌شوند و پس از خشک شدن، لایه نازکی با خاصیت آب‌گریزی ایجاد می‌کنند.

پیشنهاد برای مطالعه

عایق رطوبتی مایع ، چه نوع عایقی است ؟

جامد: به صورت ورق، رول یا قطعات پیش‌ساخته هستند و به سطح مورد نظر متصل می‌شوند.

انواع عایق‌های جامد:

عایق حرارتی جامد ممبران پلیمری

قیمت انواع عایق ساختمان چقدر است؟

قیمت عایق های ساختمان باتوجه به جنس و ضخامت موردنیاز ، هزینه های متفاوتی نیز در پی خواهند داشت. باتوجه به نوسانات بازار ، ما به شما پیشنهاد می دهیم تا برای خریدی مطمئن و اصولی ،با کارشناسان ما در ارتباط باشید. از این رو به بررسی عومل موثر بر هزینه و قیمت عایق‌کاری ساختمان آن می پردازیم.

محل انجام عایق کاری ساختمان :

باتوجه به تنوع موجود در انواع عایق های ساختمانی ، شما میتوانید باتوجه به نیازسنجی محل موردنظر خود مثل سقف یا کف ،نسبت به خرید عایق مطمئن اقدام کنید.

نوع عایق ساختمانی :

شرایط موجود و امکانات در نظر گرفته شده برای یک عایق بندی ، مهم ترین عامل برای انتخاب نوع عایق است. شما ممکن است برای عایق کاری محل موردنیاز خودتان به عایق رطوبتی و یا حرارتی نیاز داشته باشید که این موضوع ، اهمیت زیادی در هزینه های خرید شما خواهد داشت.

نکات حائز اهمیت در عایق کاری حرارتی ساختمان که باید بدانید!!

برای انتخاب صحیح و اصولی عایق کاری حرارتی و طریقه های مختلف آن نیاز به رعایت نکاتی است که به آن ها می پردازیم:

  1. مهم ترین نکته در عایق کاری حرارتی ، انتخاب صحیح و اصولی است ، بدین جهت باید بین نیاز شما و نوع پوشش عایق کاری انتخاب شده تناسبی وجود داشته باشد.
  2. در انتخاب نوع عایق ساختمانی ، این نکته نیز حائز اهمیت است که بعضی از عایق های حرارتی نیاز به زیرسازی اولیه دارند و شما پس از آن می توانید نسبت به عایق کاری اقدام کنید.
  3. عایق های حرارتی ، حالتی تو خالی و اسفنجی دارند و در هنگام نصب باید سعی کنید تا آسیبی به آنها وارد نشود. این نکته از این جهت حائز اهمیت است که عدم رعایت این نکته باعث تضعیف توانایی عایق ساختمانی موردنظر شما میشود.
  4. در انتخاب ضخامت عایق های حرارتی با توجه به شرایط محیطی دقت کنید. عایق های حرارتی ، انواع مختلفی دارند و برای هر نوع محیط و شرایط خاص ، انتخاب میشوند.
نکات حائز اهمیت در عایق کاری حرارتی ساختمان که باید بدانید!!

نکاتی درمورد عایق کاری صوتی ساختمان

  1. عایق کاری صوتی نیازمند توجه به این نکته است که باید محل های ورود و خروج صدا را به طور کلی مسدود کنیم . برای این کار باید به عایق کاری جریان هوای موجود در بین دیوار ها و جداره ها بپردازیم.
  2.  یکی از محل هایی که صدا را به فضا وارد می کند ، کف ساختمان هاست. از همین جهت ، برای جلوگیری از ورود صدا ، باید نسبت به عایق کاری کف ساختمان ها هم توجه کرد.
  3. در جهت داشتن عایق کاری صوتی بهتر ، سعی کنید از سازه های فلزی بیشتر استفاده کنید. این سازه ها کمتر به انتشار صوت اجازه می دهند.
  4. محل های تلاقی مصالح و سازه ها و همچنین تلاقی سازه ها با دیوارهای موجود ، مسئله مهمی است که عدم عایق کاری این مناطق باعث میشود تا بازدهی عایق کاری ساختمانی شما کاهش یابد.

راهنمای عایق‌کاری ساختمان: انتخاب بهترین روش‌ عایق کاری

همانطور که در قسمت های قبل گفته شد ، برای انتخاب بهترین روش عایق کاری ، شما نیاز به یک ضابطه شخصی دارید و این عوامل و شرایط محیطی است که برای شما نوع عایق کاری ساختمان را مشخص می کند . پس توجه به نوع پوشش زیرساخت ، نوع عایق کاری ممکن ، ضخامت عایق های موجود و حتی آب و هوای منطقه نیز در انتخاب بهترین روش ممکن جهت عایق کاری ساختمان بسیار حائز اهمیت هستند. به طور کلی عایق‌ها یا از نوع عایق‌های حرارتی‌اند یا صوتی و یا از نوع عایق‌های رطوبتی، بنابراینريال اول از همه، قبل از خرید عایق‌های ساختمان، باید کاربرد مورد هدفتان را مشخص کنید و تعیین کنید که عایق حرارتی نیازتان است یا صوتی و یا عایق رطوبتی. اگر عایق رطوبتی مد نظرتان است، حال باید در بین تنوع وسیع عایق‌های رطوبتی انتخاب کنید، آن‌ها یا جامد‌ هستند یا مایع و یا به صورت گرم اجرا می‌شوند و یا از نوع عایق‌های رطوبتی سرد اجرا هستند؛ در هر حال هر نوع عایق چه حرارتی، چه صوتی و چه رطوبتی، خود تنوع بسیار زیادی از محصولات را شامل می‌شوند، از این رو برای بهترین انتخاب بهتر است تا قبل از انتخاب و خرید هر نوع عایق ساختمانی، با مشاوران و متخصصان این حوزه مشورت کنید، آن‌ها متناسب با نیاز شما، بهترین نوع عایق حرارتی، عایق صوتی یا عایق رطوبتی را به شما پیشنهاد می‌کنند، برای دریافت مشاوره می‌توانید با کارشناسان فروش ما در پلی می از طریق راه‌های ارتباطی مندرج در صفحه تماس با ما پلی می، ارتباط بگیرید.

کلام پایانی

در این مقاله به بررسی عایق بندی ساختمان و انواع آن پرداختیم و سعی کردیم با بررسی نقاط قوت و ضعف هر نوع پوشش عایق کاری ساختمان ، توانسته باشیم در جهت انتخاب بهتر و اصولی شما ، در کنارتان باشیم. همچنین با عوامل موثر بر قیمت انواع عایق های ساختمانی نیز آشنا شدیم. شما نیز در صورت داشتن سوالات بیشتر ، میتوانید با گروه پشتیبانی سایت در ارتباط باشید و مسیر صحیح عایق کاری ساختمانی را فرا گیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
خروج از نسخه موبایل