دانشنامه

6 ماده عایق رطوبتی پشت بام ساختمان که باید بشناسید

عایق رطوبتی پشت بام محصولی کاربردی برای جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به سطوح زیرین بام و آسیب دیدن سقف سازه استفاده می‌شود. این عایق ها به دلیل ویژگی ها و قابلیت هایی که دارند به صورت گسترده در زمینه عایق کاری بناها مورد استفاده قرار می گیرند و بخاطر انعطاف‌پذیری و قدرت پوشانندگی بالایی که دارند، جایگزین مناسبی برای عایق‌های سنتی هستند. انواع مختلفی از عایق‌های رطوبتی پشت بام با توجه به شرایط جوی و نیاز پروژه وجود دارد. که دراین مقاله به معرفی انواع عایق‌ها، کاربرد چسب عایق، زمان خشک شدن، هزینه‌ها و نحوه تهیه آن‌ها پرداخته شده است.

آب بندی پشت بام چیست؟

آب بندی پشت بام از مراحل مهم و ضروری در ساخت بناها و نگهداری از آنها بوده که لازم است به صورت درست و اصولی انجام شود تا از نشت آب به بخش های زیرین بام و خرابی های احتمالی ناشی از آن جلوگیری شود. در طول زمان از روش های مختلفی برای آب بندی ساختمان استفاده می شد که این روش ها به مرور پیشرفته تر شدند و متریال باکیفیت و با دوام بالا نیز جایگزین متریال قدیمی و با کارایی پایین شد.

امروزه استفاده از عایق رطوبتی پشت بام که از روش های نوین آب بندی و عایق کاری سطوح نیز به شمار می رود می تواند انتخاب مناسبی برای عایق کاری پشت بام و نگهداری از آن باشد. این عایق ها به دلیل ساختار منسجم و با دوامی که دارند مانع از نفوذ آب و رطوبت به بخش های زیرین شده و از تضعیف و تخریب سازه جلوگیری می کنند. البته استفاده از هر کدام از این عایق ها تا حدودی بستگی به شرایط آب و هوایی منطقه دارد تا بر اساس آن از یک عایق رطوبتی پشت بام مناسب و با دوام بالا استفاده شود.

عایق کاری رطوبتی پشت بام
آب بندی پشت بام چیست؟

اهمیت ایجاد پوشش های ضد رطوبت بر روی پشت بام (آب بندی پشت بام)

استفاده از پوشش های ضد رطوبت بر روی پشت بام یا به عبارت دیگر آب بندی پشت بام با مزایای بسیاری همراه بوده که باعث می شود از این پوشش ها به صورت گسترده در امر ساخت و ساز استفاده شود. در ابتدا لازم به ذکر است که این پوشش ها مانع از نفوذ آب باران و رطوبت به بخش های زیرین بام شده و همین امر نیز از بروز خسارت های جبران ناپذیر به بخش های مختلف سازه جلوگیری می کند. از طرفی این عایق ها به دلیل قابلیت کشسانی و انعطاف پذیری بالایی که دارند می توانند گزینه مناسبی برای پوشش تمام سطوح پشت بام حتی نواحی با دسترسی محدود باشند.

فرایند اجرای عایق رطوبتی پشت بام آسان و بدون دردسر بوده و در اجرای آن معمولاً از ابزارهای ساده و با کاربری آسان استفاده می شود. از دیگر مزایای این عایق ها می توان به سبک بودن آنها اشاره کرد و اینکه در برابر تغییرات دمایی و انبساط و انقباض های احتمالی بسیار مقاوم هستند. همچنین این عایق های رطوبتی از مقاومت بالایی در برابر ضربه، خوردگی و فرسودگی برخوردار هستند. همچنین از این عایق ها می توان برای ترمیم بخش های خاص و محدودی از بام که نیاز به آب بندی دارد نیز استفاده کرد.

انواع عایق رطوبتی پشت بام جهت آب بندی پشت بام کدام است؟

امروزه جهت عایق بندی رطوبتی پشت بام از محصولات و متریال مختلفی استفاده می شود که هر کدام از آنها از ویژگی ها و مزایایی برخوردار هستند. از انواع متداول و پرکاربرد عایق رطوبتی پشت بام می توان به لاستیک مایع نانو، عایق سفید بام، عایق رطوبتی پلیمری، عایق مشکی بام، عایق رطوبتی نانو و عایق رطوبتی پایه سیمان اشاره کرد. در ادامه به معرفی و بررسی بیشتر این محصولات همراه با موارد استفاده از آنها خواهیم پرداخت.

اجرای آب بندی پشت بام با عایق پلیمری

عایق رطوبتی پلیمری یکی از انواع کاربردی و باکیفیت عایق رطوبتی بوده که بر پایه پلیمر ساخته شده است. در ساختار این عایق از زنجیره های پلیمری استفاده شده است که به صورت تک جزئی یا دوجزئی مورد بهره برداری قرار می گیرند. از عایق های رطوبتی پلیمری می توان برای آب بندی سطوح بتنی، سیمانی، گچی، فلزی و غیره استفاده کرد که باعث ایجاد یک پوشش ضد آب یکنواخت و با دوام در این سطوح می شود. در رابطه با نحوه بکارگیری عایق های پلیمری می توان گفت که این متریال در دسته عایق های سرد قرار می گیرند و به همین دلیل در فریند اجرای آنها برخلاف قیرگونی و ایزوگام نیازی به استفاده از حرارت نیست.

عایق رطوبتی پشت بام پلیمری فرایند نصب آسانی دارد و با استفاده از قلمو یا غلتک اجرا می شود. نکته جالب در مورد عایق های رطوبتی پلیمری این بوده که این عایق ها پس از اجرا باعث افزایش مقاومت سطح مورد نظر در برابر فشار مثبت و منفی آب می شوند. در فرایند اجرایی این عایق ها هیچ محدودیتی وجود ندارد و به دلیل ساختار پلیمری که دارند از کیفیت و دوام بالایی نیز برخوردار هستند. از کاربردهای این عایق ها می توان به استفاده از آنها بر روی سطوح ساختمان، پیاده روها و معابر اشاره کرد.

عایق کاری پشت بام با عایق پلیمری
اجرای آب بندی پشت بام با عایق پلیمری

آب بندی پشت بام با عایق سفید

آب بندی پشت بام با عایق سفید یکی دیگر از روش های رایج در زمینه عایق بندی بوده که امکان اجرای آن بر روی کلیه سطوح افقی و عمودی وجود دارد. در این روش از متریال و محصولات اکریلیکی و پلیمری استفاده می شود و امکان اجرای آن بر روی کلیه سطوح از جمله سطوح بتنی، سیمانی، چوبی، فلزی، موزاییکی، ایزوگام و آسفالت وجود دارد. البته به شرطی که سطح مورد نظر کاملاً تمیز و عاری از هر گونه چربی، خاک، جلبک و خزه باشد. آب بندی پشت بام با عایق سفید با مزایای بسیاری همراه بوده که از جمله آنها می توان به چسبندگی بالای این عایق اشاره کرد که باعث می شود امکان اجرای آن در تمامی سطوح وجود داشته باشد.

همچنین عایق رطوبتی پشت بام سفید از مقاومت بالایی در برابر اشعه UV برخوردار بوده و در برابر ایجاد درز و ترک بسیار مقاوم است. همچنین عایق سفید پشت بام از مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی و ذرات آلاینده هوا برخوردار بوده و همین موضوع نیز باعث می شود بتوان از آن در شرایط محیطی نامساعد نیز استفاده کرد. اجرای آسان این عایق و امکان تعمیر و اصلاح مجدد آن در صورت نیاز از دیگر مواردی است که باعث شده این عایق از کاربرد گسترده ای در زمینه آب بندی پشت بام برخوردار باشد.

عایق رطوبتی پشت بام نانو جایگزین قیر و گونی

از دیگر محصولاتی که به صورت متداول در زمینه آب بندی پشت بام مورد استفاده قرار می گیرد می توان به عایق رطوبتی نانو اشاره کرد که جزو متریال نوین در زمینه عایق کاری بوده و از کیفیت و دوام بالایی نیز برخوردار است. امکان اجرای این عایق بر روی انواع سطوح به ویژه سطوح موزاییکی، سرامیکی و سنگی وجود دارد و می توان از آن به عنوان یک جایگزین مناسب برای ایزوگام در آب بندی پشت بام استفاده کرد. البته در انتخاب عایق های رطوبتی نانو لازم است به موقعیت آب و هوایی منطقه و شرایط پشت بام توجه شود و بر اساس آن عایق مورد نیاز انتخاب گردد.

از ویژگی های عایق رطوبتی پشت بام نانو می توان به قدرت چسبندگی بالای این عایق ها، مقاومت بالای آنها در برابر اشعه UV، فرایند اجرایی آسان، مقاومت بالا در برابر درز و ترک، دوام و ماندگاری بالای آنها اشاره کرد. همچنین عایق های نانو را می توان با استفاده از مش های مخصوص مسلح و مقاوم کرد که معمولاً برای این کار از مش های فایبرگلاس استفاده می شود. این مش ها در کنار انسجام و یکپارچگی بالا از وزن سبکی برخوردار هستند و همین موضوع نیز باعث می شود اجرای آسانی داشته باشند.

ویژگی های عایق رطوبتی پایه سیمان جهت آب بندی پشت بام

عایق رطوبتی پایه سیمان از دیگر محصولات پرکاربرد در زمینه آب بندی و عایق کاری بوده که از آن برای محافظت از بخش های مختلف ساختمان به ویژه بخش پشت بام در برابر نفوذ رطوبت استفاده می شود. در ساخت این عایق ها از مواد پودری پایه سیمان، ترکیبات مایع نانو و مواد میکرونیزه استفاده می شود که در ترکیب با هم یک پوشش بسیار مقاوم و با دوام در برابر رطوبت را تشکیل می دهند. همچنین عایق رطوبتی پشت بام پایه سیمان به دلیل ساختار فنی خاصی که دارد از توانایی لازم برای مقابله با فشارهای هیدرو استاتیکی برخوردار است.

البته وجود ترکیبات شیمیایی در ساختار عایق های رطوبتی پایه سیمان و مقاومت بالای آنها در برابر فشارهای مستقیم و غیرمستقیم باعث شده که این عایق ها در سطوح زیرین و درونی مانند دیوارهای زیر زمین و پی ریزی ها نیز استفاده شوند. در کنار این موارد می توان به خاصیت انعطاف پذیری بالای این عایق ها اشاره کرد که از ایجاد هر گونه درز و ترک در سطح در مرور زمان جلوگیری می کنند. عایق های پایه سیمان به دلیل ساختار خاصی که دارند در هنگام استفاده و یا تخریب مواد شیمیایی زیان آور تولید نمی کنند و از این نظر در دسته متریال سازگار با محیط زیست به شمار می روند.

ویژگی های عایق کاری پشت بام با عایق رطوبتی سیمانی
ویژگی های عایق رطوبتی پایه سیمان جهت آب بندی پشت بام

لاستیک مایع نانو، بهترین عایق رطوبتی پشت بام

از دیگر محصولاتی که در زمینه عایق بندی سطوح مورد استفاده قرار می گیرد می توان به لاستیک مایع نانو اشاره کرد که جزو بهترین عایق های رطوبتی برای پشت بام نیز به شمار می رود. لاستیک مایع نانو در واقع یک پوشش درزگیر و با خاصیت ضد آب بوده که بر پایه رزین و الاستومرهای مصنوعی ساخته شده است. این محصول جزو عایق های سرد به شمار می رود و برای اجرای آن معمولاً از قلمو، کاردک یا غلتک استفاده می گردد. امکان اجرای این عایق بر روی سطوح سیمانی، بتنی، چوبی، گچی، فولادی و غیره وجود دارد و به همین دلیل از کاربرد گسترده ای در این زمینه برخوردار است.

از ویژگی های لاستیک مایع نانو می توان به چسبندگی بالای آن اشاره کرد که باعث می شود به آسانی بر روی بسترهای مختلف قرار گیرد. همچنین این عایق به دلیل ساختار لاستیکی و خاصیت کشسانی که دارد پس از خشک شدن از انعطاف پذیری بالایی برخوردار بوده که همین موضوع نیز باعث می شود از مقاومت بالایی در برابر ایجاد هر گونه درز و ترک برخوردار باشد. همچنین ساختار غشایی و لاستیکی این عایق رطوبتی پشت بام باعث می شود مقاومت بالایی در برابر خوردگی، پوسته شدن و لایه لایه شدن پیدا کند. از دیگر ویژگی های این عایق می توان به مقاومت بالای آن در برابر اشعه ‏UV‏ و تغییرات دما اشاره کرد.

عایق رطوبتی مشکی بام؛ یک پوشش رنگی بام با فرمولاسیون جدید

عایق رطوبتی مشکی بام یک محصول کاربردی و با فرمولاسیون جدید در عایق کاری و آب بندی سطوح بوده که معمولاً با پسوند مشکی بام شناخته می شود. این نوع عایق جهت اجرا نیازی به گرما ندارد و جزو عایق های سرد به شمار می رود. امکان اجرای این عایق بر اساس نیاز و شرایط کاری در ضخامت های مختلف وجود دارد که این ضخامت می تواند بین ۱ الی ۳ میلیمتر متغیر باشد. از عایق رطوبتی مشکی بام می توان بر روی دیوار بتنی، کف استخر و روی پشت بام استفاده کرد و به دلیل ساختار مقاومی که دارد از کارایی و دوام بالایی برخوردار است.

از دیگر ویژگی های عایق رطوبتی پشت بام مشکی می توان به مقاومت بالای آن در برابر تابش خورشید و اشعه یووی اشاره کرد. همچنین با استفاده از این عایق می توان یک پوشش یکنواخت، مقاوم و غیرقابل نفوذ در برابر باران، برف و تکرگ ایجاد کرد. از کاربردهای عایق رطوبتی مشکی بام می توان به استفاده از این محصول در پوشش پشت بام، سقف رمپ ها و مخازن سپتیک شهری اشاره کرد. همچنین این عایق ها در زمینه زیرسازی سرویس های بهداشتی نیز کاربرد دارند و می توان از آنها به عنوان یک پوشش مقاوم و با دوام در برابر نفوذ آب و رطوبت استفاده کرد.

مدت زمان خشک شدن عایق رطوبتی پشت بام چقدر است؟

در رابطه با مدت زمان خشک شدن عایق رطوبتی پشت بام می توان گفت که این موضوع تا حدود زیادی بستگی به نوع محصول انتخابی برای آب بندی دارد که می تواند از یک محصول به محصول دیگر متفاوت باشد. مورد دیگر در این زمینه دمای محیط بوده که می تواند بر مدت زمان عمل آوری و خشک شدن عایق رطوبتی تأثیرگذار باشد. البته تا قبل از سخت شدن این عایق ها لازم است از راه رفتن بر روی آنها خودداری شود.

همچنین در صورت نیاز به استفاده از چند لایه عایق رطوبتی می بایست لایه اول اجرا و به طور کامل خشک شود و سپس از لایه های بعدی بر روی آن استفاده گردد. در آخر جهت آگاهی از مدت زمان خشک شدن عایق رطوبتی پشت بام توصیه می کنیم به صفحه مرتبط با محصول در سایت پلی می (polyme.ir) مراجعه کرده و یا با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نمایید.

مدت زمان خشک شدن عایق رطوبتی پشت بام
مدت زمان خشک شدن عایق رطوبتی پشت بام چقدر است؟

چسب عایق رطوبتی پشت بام چیست؟

چسب عایق رطوبتی پشت بام یک متریال کاربردی در سیستم عایق بندی بوده که از آن برای پیشگیری از نفوذ آب و رطوبت به داخل ساختمان استفاده می شود. این چسب ضد آب بوده و از آن می توان برای ترمیم و اصلاح ترک ها و نقص های موجود در پشت بام استفاده کرد. همچنین چسب عایق رطوبتی پشت بام ابزار مناسبی برای حفاظت از بخش های مختلف بام در برابر گرما و سرمای شدید نیز به شمار می رود. لازم به ذکر است که امکان استفاده از این چسب بر روی سطوح سیمانی، بتنی و فلزی وجود دارد البته به شرطی که بر روی سطح فلزی مورد نظر از ضد زنگ استفاده شده باشد. خاصیت عایقی این چسب باعث می شود بتوان از آن برای عایق بندی بخش های مختلف بام استفاده کرد و درزهای ایجاد شده را در کمترین زمان ممکن برطرف نمود.

چسب های عایق رطوبتی کاربری آسانی دارند و برای اجرا نیازی به استفاده از نیروی متخصص نیست. از دیگر ویژگی های چسب عایق رطوبتی پشت بام می توان به مقاومت بالای آنها در برابر تابش خورشید اشاره کرد و اینکه در بازه دمایی ۲۵- درجه تا ۷۰+ درجه از کارایی و دوام بالایی برخوردار هستند. چسب های عایق رطوبتی خاصیت کشسانی بالایی دارند و در صورت نشست ساختمان دچار ترک خوردگی نمی شوند. از دیگر مزایای این چسب ها می توان به مقاومت بالای آنها در برابر مواد شیمیایی و اشعه UV اشاره کرد. در آخر وزن سبک چسب های رطوبتی و ماندگاری و دوام بالای آنها باعث شده به صورت متداول در زمینه آب بندی مورد استفاده قرار گیرند.

هزینه و قیمت عایق پشت بام چقدر است؟

هزینه و قیمت عایق پشت بام متفاوت بوده و به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که از مهم ترین آنها می توان به نوع عایق رطوبتی پشت بام مورد استفاده برای این کار، وسعت عایق کاری (متراژ پشت بام)، برند تولیدکننده عایق، شرایط آب و هوایی منطقه و غیره اشاره کرد. هر کدام از انواع عایق رطوبتی که برای آب بندی پشت بام مورد استفاده قرار می گیرند از ساختار و قابلیت های متفاوتی برخوردار هستند که باعث می شود قیمت آنها متفاوت از هم باشد. همچنین برای پروژه های با وسعت کاری بالا نیاز به متریال بیشتری بوده که همین موضوع نیز باعث افزایش قیمت عایق پشت بام می شود.

از آن جایی که برندهای معتبر و نام آشنا محصولات عایقی باکیفیت و با دوامی را راهی بازار می کنند قیمت این محصولات در مقایسه با مدل های مشابه معمولاً بالاتر خواهد بود. همچنین در این محصولات از مواد مرغوب و با درجه کیفیت بالا استفاده می شود که باعث می شود از کارایی و دوام بالایی برخوردار باشند و بتوان برای مدت زمان طولانی تری از آنها استفاده کرد. در آخر هزینه دستمزد اجرایی را نیز باید به هزینه ها و قیمت عایق پشت بام اضافه کرد.

قیمت عایق پشت بام
هزینه و قیمت عایق پشت بام چقدر است؟

خرید بهترین عایق رطوبتی پشت بام جهت آب بندی پشت بام

قبل از خرید عایق رطوبتی لازم است به یک سری نکات و فاکتورها توجه شود تا عایق خریداری شده از کیفیت، کارایی و دوام لازم برخوردار باشد. از جمله فاکتورهایی که در هنگام تهیه و اجرای عایق رطوبتی پشت بام لازم است مورد توجه قرار گیرند می توان به نوع بام، شرایط آب و هوایی منطقه، برند سازنده عایق و بودجه اختصاص داده شده برای این کار اشاره کرد. به عنوان مثال برای بام های شیب دار به دلیل موقعیت ساختاری خاصی که دارند می توان از قیرگونی و انواع عایق ها استفاده کرد ولی برای بام های مسطح عایق های رطوبتی انتخاب بهتر و هوشمندانه تری هستند.

در رابطه با شرایط آب و هوایی منطقه نیز می توان گفت که در مناطق سرد و مرطوب بهتر است از عایق رطوبتی پشت بام مقاوم در برابر یخ زدگی استفاده شود و عایق های مقاوم در برابر اشعه UV نیز گزینه مناسبی برای مناطق بسیار گرم و با تابش شدید خورشید هستند. همچنین عایق هایی که توسط برندهای معتبر و محبوب عرضه می شوند از کیفیت و دوام بهتری برخوردار هستند و می توانند برای مدت زمان طولانی تری قابل استفاده باشند.

البته در کنار این موارد لازم است به نحوه اجرای عایق رطوبتی پشت بام توجه شود و اینکه برخی از این عایق ها به دلیل شرایط اجرای خاصی که دارند ممکن است در فرایند اجرایی آنها نیاز به استفاده از نیروی متخصص باشد. اگر قصد تهیه عایق رطوبتی برای پشت بام خود را دارید تنها کافی است به سایت پلی می (polyme.ir) مراجعه کرده و عایق مورد نظر خود را انتخاب و سفارش دهید.

سوالات متداول

استفاده از عایق رطوبتی پشت بام به دلیل جلوگیری از نفوذ آب باران و رطوبت به داخل ساختمان بسیار مهم است. این عایق‌ها به حفظ سلامت سازه، کاهش هزینه‌های تعمیراتی و افزایش طول عمر ساختمان کمک می‌کنند.

انواع مختلفی از عایق‌های رطوبتی برای پشت بام‌ها وجود دارد. از جمله عایق پلیمری، عایق سفید بام، عایق نانو، ایزوگام، عایق رطوبتی سیمانی، لاستیک مایع نانو، عایق رطوبتی مشکی بام انتخاب نوع عایق بستگی به شرایط جوی، بودجه و نیازهای خاص پروژه دارد.

عایق رطوبتی باید مقاوم در برابر آب، دماهای بالا، UV و شرایط جوی مختلف باشد. همچنین باید دوام بالا، چسبندگی خوب به سطح بام و قابلیت انعطاف پذیری برای جلوگیری از ترک خوردگی داشته باشد.

مراحل نصب عایق رطوبتی شامل تمیز کردن سطح بام، بررسی وضعیت زیرسازی، اعمال لایه‌های عایق و در نهایت تست نهایی برای اطمینان از کارایی عایق می‌شود.

هزینه نصب عایق رطوبتی به نوع عایق انتخابی، متراژ پشت بام، وضعیت سطح و هزینه‌های اجرایی بستگی دارد. برای تخمین دقیق هزینه، مشاوره با متخصصین ضروری است.

بله، عایق‌های رطوبتی پشت بام نیاز به بازبینی دوره‌ای دارند. بررسی سطح عایق و رفع مشکلات جزئی در دوره‌های زمانی مشخص می‌تواند به افزایش طول عمر عایق کمک کند.

مدت زمان دوام عایق رطوبتی بستگی به نوع ماده مورد استفاده و شرایط محیطی دارد. به طور معمول، عایق‌های پلیمری و ایزوگام می‌توانند تا ۱۰ سال یا بیشتر دوام داشته باشند.

ایزوگام به دلیل نصب آسان، مقاومت بالا در برابر شرایط جوی و هزینه مناسب، یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای عایق کاری پشت بام است.

اگرچه نصب عایق رطوبتی به دانش فنی و تجربه نیاز دارد، اما افرادی که تجربه دارند می‌توانند این کار را خودشان انجام دهند. در غیر این صورت، توصیه می‌شود از متخصصان استفاده کنید.

نصب عایق رطوبتی در فصول سرد سال ممکن است با مشکلاتی مانند عدم چسبندگی مناسب مواجه شود. بنابراین بهتر است این کار در فصول گرم‌تر انجام گیرد، مگر اینکه از عایق‌های ویژه برای هوای سرد استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

59 − = 50