عایق رطوبتی یک نیاز حیاتی در بسیاری از صنایع است که بهمنظور محافظت از سازهها و مصالح ساختمانی در برابر آسیبهای ناشی از نفوذ آب بهکار میرود. عایق رطوبتی اکریلیک نیز بهدلیل خواص ضدآب عالی و سهولت در کاربرد بهعنوان یکی از گزینههای محبوب شناخته میشود. ما در اینجا میخواهیم به بررسی جامع نقش این ماده در عایقبندی، ویژگیها و کاربردهای اصلی عایق آکریلیک بپردازیم تا شما بینش بهتری نسبت به آن داشته باشید، پس پیشنهاد میکنیم به خواندن این مطلب ادامه دهید.
ویژگی ها و مزایای عایق رطوبتی آکریلیک
عایق رطوبتی آکریلیک پوشش مایعی است که برای ایجاد مانع ضدآب بر روی سطوح مختلف مانند بتن، چوب، فلز و دیگر موارد استفاده میشود. این مایع بعداز خشک شدن ساختاری پیوسته و محکم بهوجود میآورد که میتواند ترکهای کوچک را از بین ببرد و از نفوذ آب به هر بخش از سازه جلوگیری کند.
اکریلیک، یک پلیمر مصنوعی است که طیف وسیعی از خواص فیزیکی و مکانیکی را دارد و ازاینرو برای بسیاری از کاربردها مناسب خواهد بود. بیایید مهمترین ویژگیها و مزایایی که دررابطهبا عایقهای آکریلیک اهمیت دارد با هم بررسی کنیم که بهطور کلی شامل موارد زیر هستند.

خاصیت ضدآب عالی
مواد اکریلیک مقاومت خوبی در برابر آب از خود نشان میدهد و سرعت جذب پایینی دارد، به این معنی که سیستمهای عایق رطوبتی مبتنیبر مواد اکریلیک یک مانع بدون درز و پیوسته را تشکیل میدهند که بهطور موثری مانع از نفوذ آب میشود. این عایق یک لایه بادوام و قابل اعتماد است که از سازههای زیرین در برابر آسیبهای ناشی از رطوبت همچون نشت، رشد کپک و پوسیدگی محافظت میکند.
انعطافپذیری عایق رطوبتی
اکریلیک یک ماده انعطافپذیر است که به آن اجازه می دهد در برابر خمش و تغییر شکل مقاومت کند بدون اینکه دچار شکستگی شود. زمانی که از عایق رطوبتی آکریلیک استفاده میکنید، بهدلیل داشتن انعطافپذیری بالا این امکان را فراهم میکند که سطح مورد نظر را با حرکات سازه و نوسانهای دما تطبیق دهد تا دچار ترکخوردگی و خطرات احتمالی نشود. این خصوصیت منحصربهفرد به عملکرد و پایداری طولانی مدت عایق در محیطهای پویا کمک زیادی میکند.
امکان استفاده آسان از عایق آکریلیک
استفاده از پوششها و غشاهای ضدآب اکریلیک کار چندان سختی نیست و فرایند خیلی آسانی برای نصب دارد، به همین خاطر برای بهکارگیری در پروژههای ساختمانی جدید و مصارفی که نیازمند تعمیر هستند، بسیار مناسب است.
عایق رطوبتی آکریلیک را میتوان با استفاده از روشهای مختلف، ازجمله قلممو، غلتک یا اسپری روی سطح اعمال کرد که معمولا در مدت زمان کوتاهتری قابل اجرا است و راحتی شما را در فرایند نصب تضمین میکند.
مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش
برای تولید عایقهای اکریلیک می توان با استفاده از افزودنیهای مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش، از اثرات مخرب نور خورشید جلوگیری کرد. این سطح از مقاومت به حفظ یکپارچگی و ظاهر بهتر لایه ضد آب، جلوگیری از آسیبدیدگی زودرس و تضمین عملکرد طولانی مدت منجر میشود.
تطبیقپذیری عایق
عایق رطوبتی آکریلیک تقریبا یک ماده چند کاره است و میتوان از آن روی سطوح مختلفی همچون بتن، فلز، چوب و پلاستیک استفاده کرد، بر همین اساس در هر پروژه ساختوسازی که مد نظرتان باشد امکان کاربرد این عایق رطوبتی را دارید.
چسبندگی خوب عایقهای رطوبتی آکریلیک
غشاهای رطوبتی از نوع اکریلیک چسبندگی بسیار خوبی با زیرلایههای مختلف ایجاد میکنند که این پیوند قوی در شرایط محیطی چالش برانگیز یک سیستم ضدآب مناسب و کاربردی را ارائه میدهد.
مقاومت شیمیایی عایق اکریلیک
سیستم های عایق رطوبتی مبتنی بر اکریلیک مقاومت خوبی در برابر انواع مواد شیمیایی از خود نشان میدهند. این مقاومت شیمیایی به محافظت از لایه ضدآب در برابر تخریب کمک میکند و کارایی آن را در محیطهای شیمیایی خشن بهبود میبخشد.
عایق رطوبتی آکریلیک در مقایسه با بسیاری از مواد دیگر کمتر مستعد تخریب یا خوردگی شیمیایی ناشی از موادی همچون مانند اسیدها، قلیاییها و حلالها میشود و همواره مقاومت خوبی در برابر آنها دارد.
مقاومت شیمیایی یکی از مزیتهای مهم اکریلیک بهشمار میرود و این امکان را برای شما فراهم میکند تا برای محیطهایی که در معرض مواد شیمیایی مختلف قرار دارند مانند مخازن ذخیرهسازی، تجهیزات آزمایشگاهی و پوششهای محافظ بتوانید از این ماده استفاده کنید.
قیمت مقرون به صرفه عایق
عایق اکریلیک روشی مقرون به صرفه برای پروژههای آببندی ارائه میدهد و به طور کلی در مقایسه با برخی از محصولات کاربردی در این زمینه، هزینههای کمتری را به متقاضیان تحمیل میکنن.
علاوهبر این سهولت در کاربرد و کاهش زمان نصب باعث میشود تا هزینههای مورد نیاز برای نیروی کار کمتر شود، ازطرفی مقاومت بالاتر نیز از پرداخت مبالغ اضافی برای تعمیر و نگهداری بیش از حد جلوگیری میکند.
داشتن ظاهری زیبا
پوششهای اکریلیک دارای تنوع رنگی خوبی هستند و میتوانید براساس سلیقه خود یک گزینه مناسب را انتخاب کنید که با طراحی ساختمان نیز هماهنگی بیشتری داشته باشد. این مشخصه به ویژه برای عایقکاری رطوبتی دیوارهای بیرونی یا باغهایی که بام مسطح دارند، ایده خوبی است که هم عملکرد ضدآب ارائه میدهد و هم اینکه ازنظر ظاهری زیبا است.
وزن پایین عایق رطوبتی آکریلیک
عایق مبتنی بر آکریلیک نسبت به برخی از مواد دیگر سبکتر است و میتوان انتظار داشت که حمل و نصب آسانتری داشته باشد. وزن پایینتر یعنی اینکه فشار کمتری روی سازه اعمال میشود و در نهایت از بروز مشکلات ناشی از آن خودداری میکند.
سازگاری با شرایط آبوهوایی
عایق آکریلیک دارای خواص منحصربهفردی است که توانایی مقابله با شرایط آبوهوایی مختلف، بارندگیها و تابش مستقیم نور خورشید را به وجود میآورد. این ماده به طور معمول شفافیت و استحکام مکانیکی خود را حتی پس از گذشت مدت زمان زیادی بعد از نصب در فضای باز همچنان حفظ میکند.
عایق رطوبتی مایع یا آکریلیک ؟ کدام نوع برای پروژه آب بندی شما بهترین است؟
عرضه نمونههای مختلفی از عایقهای رطوبتی مایع و اکریلیک در بازار ممکن است برخی از افراد را برای انتخاب یکی از این محصولات دچار تردید کند که با یک مقایسه درست میتوان به نتیجه بهتری رسید.
در ابتدا باید به این نکته دقت کنید که نیازهای خاص پروژه شما برای انتخاب بین عایقهای مایع و اکریلیک بسیار مهم است، اگر در منطقهای هستید که وضعیت آبوهوایی مساعدی دارد، مدلهای آکریلیک بهتر هستند.
در مقایسه با دیگر نمونههای عایق رطوبتی مایع، مدل اکریلیک نیاز به زمان بیشتری برای خشکشدن دارد و به همین خاطر در پروژههایی که باید خیلی سریع به اتمام برسند، گزینه چندان مناسبی نخواهد بود.
آشنایی با انواع عایق رطوبتی آکریلیک برای ساختمان
درصورت انتخاب عایق رطوبتی مبتنی بر آکریلیک برای اجرای فرایند آببندی سازه، امکان دسترسی به 2 مدل مختلف برای شما فراهم میشود که تا حدودی ازنظر نحوه کاربرد و اجزای تشکیلدهنده با هم تفاوت دارند و بهصورت زیر هستند.
عایق رطوبتی آکریلیک تک جزیی
این محصول تنها از یک جزء ماده عایق ساخته شده و میتوانید بدون نیاز به اختلاط با دیگر افزودنیها آن را روی سطح اعمال کنید. عایق رطوبتی تک جزیی یک پوشش نهایی بهشمار میرود و از مدلهای اقتصادی است.
عملکرد مناسب در آببندی هر بخش از سازه و همچنین ارائه خصوصیات مکانیکی عالی ازجمله مزایای اصلی این عایق رطوبتی است که آن را برای کاربردهایی مانند بندکشی بین کاشیها، نمای بیرونی، آببندی لولههای فاضلاب بتنی و تونلها به گزینهای عالی تبدیل میکند.
عایق رطوبتی آکریلیک دو جزیی
همانطور که از نام این مدل عایق رطوبتی مشخص است، تا پیش از اینکه پوشش ضدآب آکریلیک جهت اعمال روی سطح آماده شود، باید 2 جز اصلی را با هم مخلوط کنید که شامل پایه رزینی و پودر سیمان هستند.
برای اینکه عایق عملکرد مناسبی داشته باشد، بهتر است براساس دستورالعملهای درجشده روی بستهبندی و تذکرات تولیدکننده، هر 2 جز را به نسبتهای مناسب با هم مخلوط کنید تا در نهایت خمیر نرم و یکدستی ایجاد شود که از خصوصیاتی همچون انعطافپذیری و مقاومت در برابر آب برخوردار است.

با کاربردهای آب بندی با عایق رطوبتی آکریلیک آشنا شوید
کاربرد عایقهای رطوبتی آکریلیک در بسیاری از پروژههای ساختمانی قابل مشاهده است که معمولا هدف آنها ایجاد لایهای محافظ در برابر آب خواهد بود. تعدادی از کاربردهای اصلی نیز به شرح زیر هستند.
عایق رطوبتی پشت بام و تراس
با کمک عایق رطوبتی آکریلیک میتوان محافظت خوبی را برای سقفها و تراسها ایجاد کرد که همواره در مقابل رطوبت و بارشهای جوی قرار میگیرند. این ماده پوششی بدون درز و بادوام را برای این بخشها ارائه میدهد و از هرگونه آسیب جلوگیری میکند.
زیرزمین و فونداسیون
زیرزمینها و فونداسیون ساختمان بهدلیل قرارگرفتن در سطحی که مستعد نفوذ آب است، بیشتر دچار آسیب میشوند که درصورت استفاده از عایقهای رطوبتی آکریلیک برای اب بندی فونداسیون و سازه های زیر زمینی میتوان تا حد زیادی این مشکلات را برطرف کرد.
حمام و مناطق مرطوب
در قسمتهایی از سازه که در معرض رطوبت زیاد و استفاده از آب هستند، اب بندی حمام و سرویس بهداشتی با عایق رطوبتی آکریلیک نقش تاثیرگذاری را در پیشگیری از مشکلات احتمالی ایفا میکند. این پوشش برای ایجاد یک مانع ضدآب روی دیوارها، کف و حتی اطراف تجهیزات لولهکشی در حمام و سرویسهای بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد.
آببندی استخر و مخازن آب
در ساخت و نگهداری استخرهای شنا، آبنماها و مخازن آب نیز امکان کاربرد این نوع عایق وجود دارد. این ماده با ایجاد پوششی که چسبندگی بالایی با سطح زیرین برقرار میکند، مانع از نشت آب میشود که به ماندگاری هرچه بیشتر سازه منجر خواهد شد.
عایق رطوبتی پل و زیرساخت
عایق رطوبتی آکریلیک در حفاظت از پلها، تونلها و دیگر زیرساختهایی که با شرایط محیطی سخت در ارتباط هستند و احتمال نفوذ رطوبت به آنها وجود دارد، مورد استفاده قرار میگیرد.
با کمک این ماده از ورود آب که قابلیت ایجاد مشکلاتی همچون تخریب بتن، خوردگی قطعات و تضعیف سازه را دارد، جلوگیری میکنید و در نهایت نیز بهدنبال کاهش آسیبها طول عمر سازه را افزایش میدهید.
محافظت از سازههای بتنی
در هنگام تکمیل سازههای بتنی برای پایهها، دیوارهای حائل و قسمتهایی از پارکینگ از عایق رطوبتی آکریلیک استفاده میشود تا مقاومت آنها را در برابر رطوبت افزایش دهند. این ماده به ترکها و درزها نفوذ میکند و یک غشای یکپارچه را به وجود میآورد تا تنشهای واردشده به سازه از بین برود.
دیوارهای خارجی ساختمان
دیوارهای بیرونی ساختمان را میتوان با استفاده از لایههای محافظ آکریلیک پوشش داد که با توجه به تنوع رنگی و برخورداری از ویژگیهای مطلوب، نهتنها جنبه زیباییشناختی را افزایش میدهد بلکه امکان مقابله با عوامل محیطی و اشعه ماوراء بنفش را هم دارد.
بام سبز و روف گاردن
دیگر کاربردی که میتوان برای عایقهای رطوبتی آکریلیک در نظر گرفت، عایق بندی بام سبز و روف گاردن است که علاوهبر جلوگیری از نفوذ آب به داخل سازه به شما این امکان را میدهد تا بستری برای پوشش گیاهی ایجاد کنید.
اینها فقط چند نمونه از کاربردهای گسترده عایق رطوبتی آکریلیک محسوب میشوند، ازطرفی در بسیاری دیگر از صنایع مختلف امکان استفاده از این ماده برای بهبود ظاهر، کمک به افزایش مقاومت و طول عمر سازهها نیز وجود دارد.
چگونه بهترین عایق رطوبتی آکریلیک را برای پروژه خود انتخاب کنیم؟
انتخاب هر کدام از عایقهای رطوبتی آکریلیک برای اجرای پروژههای ساختوساز باید با دقت و توجه زیادی انجام شود که در این راستا بررسی تعدادی از نکات ضروری بسیار ضروری است و به شما در این امر کمک میکند. این نکات عبارتند از:
- جنس سطح: اگر بستر شما دارای تخلخل و ترکهای زیادی است، باید عایقهایی را در نظر بگیرید که کیفیت و کارایی بالاتری دارند و پوشش مناسبتری را ارائه میدهند. برای اب بندی استخر، سطوح فلزی و چوبی استفاده از عایقهای آکریلیک بهترین انتخاب خواهد بود.
- داشتن مقاومت بالا: در محیطهایی که شرایط سختتری دارند و ممکن است در مدت زمان کوتاهتری مشکلات ناشی از نفوذ آب افزایش پیدا کند، باید به این مسئله توجه کنید که مقاومت بالای عایق رطوبتی آکریلیک به جلوگیری از این روند منجر میشود.
- فرمولاسیون عایق: هر نوع ترکیبی که در ساخت عایق بهکار میرود، ویژگی خاصی را ایجاد میکند که شما باید متناسب با نیازهای پروژه خود آنها را بررسی کنید. البته هرچقدر فرمولاسیون جدیدتر و پیشرفتهتری در این محصول بهکار رود، میتوان انتظار داشت که مزایای بهتری را در اختیار شما قرار دهد.
لیست قیمت عایق رطوبتی آکریلیک
نمیتوان به طور دقیق برای انواع عایقهای رطوبتی آکریلیک قیمتی را ارائه داد و امکان دارد که در طول سال هزینههای پرداختی شما در ازای خرید این محصول تغییر کند که به دلیل تاثیرپذیری از عوامل زیر است:
- کیفیت مواد اولیه: بدیهی است که اگر درجه کیفی مواد اولیه مورد استفاده برای تولید عایق رطوبتی بیشتر باشد، به همان نسبت قیمت محصول نیز افزایش پیدا کند.
- برند سازنده: چندین برند مختلف از عایق رطوبتی آکریلیک در بازار عرضه میشود که هرکدام از آنها با توجه به نکات مختلف و شرایط بازار، قیمتهای متفاوتی را برای محصول خود در نظر میگیرند.
- نوع عایق: انواع عایق رطوبتی که بیشترین کاربرد را دارند شامل عایق رطوبتی اکریلیک دو جزیی و تک جزیی است که انتخاب هر کدام از این محصولات ازنظر قیمت نیز با هم تفاوت دارند.
- ارائه ضمانت نامه شرکتی: اگر محصول مورد نظر شما همراه با ضمانتنامه شرکتی در اختیارتان قرار گیرد، ممکن است روی تعیین قیمت نهایی تاثیرگذار باشد.
اگر میخواهید از قیمت روز عایقهای رطوبتی آکریلیک مطلع شوید و راهنماییهای لازم در این خصوص را دریافت کنید، تنها کافیاست با کارشناسان شرکت پلی می تماس بگیرید که آماده پاسخگویی به مشتریان هستند.
گام به گام اجرای آب بندی با عایق رطوبتی آکریلیک
برای معرفی کاربرد عایقهای رطوبتی آکریلیک به این مورد اشاره کردیم که برای آببندی سقف و پشتبام این محصول مورد استفاده قرار میگیرد، حال قصد داریم تا مراحل اجرای آن را بهطور کامل برای شما توضیح دهیم که به شرح زیر است.
آمادهسازی سطح کار
درصورتی که آلودگی، چربی، گرد و غبار، خاک و مواد اضافهای روی سطح مورد نظر شما باشد، برای چسبندگی عایق اختلال ایجاد میکند و مانع اتصال قوی بین آنها میشود، بر همین اساس اولین و اساسیترین مرحلهای که باید برای اجرا مورد توجه قرار دهید، آمادهسازی سطح کار است.
خشککردن سطح و جلوگیری از وجود رطوبت نیز دیگر اقدام مهم است که باید برای آمادهسازی انجام دهید. گاهی اوقات اعمال یک لایه آستری نیز برای بهبود چسبندگی عایق ضروری به نظر میرسد.
اجرای لایه اول آب بندی
با استفاده از تجهیزاتی مانند قلم مو، دستگاه پاشش یا غلتک باید اولین لایه از عایق رطوبتی آکریلیک را روی سطح پشت بام و دیگر سطوح مورد نظر خود بکشید. این مرحله نیاز به دقت زیادی دارد تا از این نظر اطمینان حاصل شود که تمامی بستر با لایهای از عایق پوشیده شده است.
تسلیح عایق رطوبتی با مش فایبرگلاس
بعداز اینکه اولین لایه عایق آکریلیک بهطور کامل روی سطح اعمال شد، مرحله بعدی را آغاز میکنید که مربوط به پهن کردن مش فایبرگلاس است. این کار باعث میشود تا استحکام عایق رطوبتی نسبت به ضربه و فشارهای بیرونی به طور چشمگیری افزایش پیدا کند.
اجرای لایه دو آب بندی
آخرین فرایندی که برای نصب عایق رطوبتی نیاز دارید، اعمال لایه دوم است که به افزایش مقاومت و ضخامت کلی پوشش سطح کمک میکند و ویژگیهای بهتری را به شما ارائه میدهد. در نهایت باید زمان بدهید تا مواد به طور کامل خشک شوند و بستری یکنواخت را ایجاد کند.

کلام پایانی
برای تولید عایق رطوبتی آکریلیک از موادی استفاده میشود که خواص و ویژگیهای خاصی مانند مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی و ضربه، انعطافپذیری، وزن پایین، استحکام عالی و عدم نفوذپذیری نسبت به آب را برای آن ایجاد میکند. با استفاده از این محصول میتوانید نقاطی از سازه از جمله پشت بام، حمام، سرویس بهداشتی، مخازن آب و استخرها را به طور موثری عایقبندی کنید تا از آنها در برابر صدمات احتمالی محافظت شود.